Gramsbergen JO8-1JM

2e klasse (4e fase) 11

11 mei 2024 10:00

Zaterdag 11 mei 2024 10:00 uur

Vandaag alweer de voorlaatste wedstrijd van fase 4 in de tweede klasse tegen een geduchte tegenstander; S.v. Gramsbergen. De vraag vandaag was of het de mannen van JO8-2 het zou lukken om een goede stap richting het kampioenschap te zetten. Op een uitverkocht sportcomplex Westbroek konden de spelers en fanatieke aanhang worden getrakteerd op ideale weersomstandigheden voor een wedstrijd (luchtvochtigheid 77%, luchtdruk 1024 hPa en temperatuur 14 graden Celsius).

FC Ommen begon voortvarend aan de wedstrijd; al in de eerste minuut was het Nout die met een afstandsschot de keeper verraste; 1-0. Het was Pim die na enkele minuten met sterk lichaamswerk de 2-0 onder de keeper door kon schuiven. In de 9e minuut kon de keeper nog weerstand bieden na een mooi afstandsschot van Joris. Echter in de 12e minuut werd een prachtige aanval ingeluid door een sliding van Florian waarmee de bal in het spel gehouden kon worden. De bal werd langs de lijn geplaatst waar Nout mee aan de haal ging. De vrijstaande Joris werd eenvoudig gevonden en de 3-0 ingetikt.

Het tweede kwart begon met een snelle indribbelen van Tijn en voorzet naar Aylan. Hij kon met een geplaatst schot in de rechter onderhoek de keeper verschalken; 4-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Een scrimmage voor het doel waarbij net niet gescoord werd, leek echter het inluiden van een mindere fase in de wedstrijd. Er werd duidelijk minder fel verdedigd, overgespeeld en gevochten en na de 4-1 leek een kentering.

In respectievelijk de 25e en 30e minuut kon S.v. Gramsbergen zelfs, geheel tegen de verhoudingen in, terugkomen tot 4-3.

De leiders moeten wel in de rust de mannen hebben toegesproken; in het laatste deel werd het mooie voetbal van het eerste deel weer opgepakt. Er stonden nog geen 30 seconden op de klok of Tijn was oplettend; een bal die niet voldoende door de keeper onder controle gekregen werd, werd door hem ingetikt; 5-3. Twee minuten later lag de bal na een schot van afstand toch weer in het doel van FC Ommen; 5-4. FC Ommen vond het vanaf dat moment wel welletjes; eerst was het Pim die over de as van het veld walste en de 6-4 scoorde. Daarna Aylan die zichzelf vrijspeelde en met zijn linkerbeen de 7-4 kon aantekenen. Alsof het nog niet genoeg was; Pim kreeg een vrije doorloop en maakte simpel 8-4. Enigszins ongelukkig kon S.v. Gramsbergen nog een vijfde doelpunt maken. De bal rolde via het been van een verdediger het doel in; 8-5.

Een prachtige apotheose van een indrukwekkende wedstrijd was toch wel het doelpunt van Pepijn. Vanaf eigen helft liet hij met een hoge en harde bal de keeper kansloos; 9-5. Na een weer vloeiende aanval met mooi samenspel was het Duuk die er dubbele cijfers van maakte.

Mannen, bedankt voor deze geweldige wedstrijd die jullie dik verdiend gewonnen hebben! Op naar volgende week met daarin de laatste wedstrijd van fase 4 en tevens de kans om kampioen te worden. De fanatieke aanhang is al druk bezig met een sfeeractie.