Mannen beker reserve poulefase Groep 1 42

A. Koster

Onbekend

Opstelling

Slideshow Smugmug

Zaterdag 11 september was dan eindelijk de eerste officiële thuiswedstrijd. Na het gelijkspel tegen de Zweef moest er gewonnen worden tegen Blauw Wit ‘66 2 om zicht te blijven houden op de volgende bekerronde. De ploeg startte in de volgende formatie:

Jack

Marcel – Maurice – Daan – Olaf

Thomas – Dessalin – Twan

Wessel – Stein – Maarten

De wedstrijd begon, zoals eigenlijk iedere wedstrijd tot nu toe, met controle van de wedstrijd. Er werd geconcentreerd gespeeld en goed gecombineerd, hier ontstonden de eerste kansen uit. Na enkele pogingen van Wessel, Twan en Thomas was het uiteindelijk Wessel die na een half uur spelen op aangeven van Marcel op de goal afging en tekende voor de 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd besproken dat er iets meer pit in de wedstrijd moest en werd er een omzetting gedaan. Maarten werd vervangen door Sydney.

In de tweede helft was het niet FC Ommen dat meer pit in de wedstrijd legde, maar het was Blauw Wit. Ze gingen wat meer druk zetten van achteruit en ons middenveld kon de ballen niet meer zo makkelijk kwijt. Kansen bleven er echter wel komen, door de ruimte achter de laatste linie van Blauw Wit.

Het spel golfde op en neer en uiteindelijk kon Blauw Wit zich na 70 minuten door de verdediging van de Ommenaren heen wurmen. Jack was kansloos op de intikker en opeens stond de gelijke stand op het bord.

Kop omhoog en opnieuw beginnen. Na een opening vanaf links op rechts rommelden Wessel en Dessalin zich langs de verdedigers, waarna laatstgenoemde werd neergelegd en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Olaf voelde zich de aangewezen man om dit buitenkansje te benutten. Dit deed hij vlekkeloos en zo leek de overwinning met nog tien minuten te gaan alsnog binnen.

Wessel trok nog maar eens zijn duizendste sprint deze wedstrijd om de beslissende 3-1 te kunnen maken, het lukte echter niet nogmaals om het doel te treffen.

En ja.. als je hem dan zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant. Na een aanval over rechts kreeg de spits van Blauw Wit hem op zijn hoofd en kopte hem binnen zoals hij waarschijnlijk nooit meer zou doen. De bal vloog richting de kruising en Jack was kansloos. 2-2 en einde wedstrijd.

Volgende week spelen wij de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Vroomshoopse Boys 3. Het eerste fluitsignaal zal om 14:30 worden gegeven.