FC Ommen 08-1 verliest van Mariënberg 08-1

Marienberg JO8-1JM

1e klasse (3e fase) 09

5 februari 2022 8:45

Na een onterechte verliespartij tegen HTC was het nu de bedoeling om weer te winnen. Ditmaal stond Mariënberg op de planning.

Enkele spelers van O8-1 waren op (Corona-)vakantie. Toch wel opvallend dat weekendjes weg en vakanties midden in de competitie worden gepland… Gelukkig wilde 08-5 ons helpen. Helaas kreeg Mike van O8-5 ook te maken met de verplichte vakantie, dus werd Stef Tip opgeroepen. Die wilde wel. Daarnaast had Joep Hogenkamp al aangegeven graag mee te voetballen.

Zoals gepland stond Daley de eerste helft op de goal. Dat deed hij erg goed. De wedstrijd begon rustig, maar zo opeens stond het 2-0. Het was 2x Pepijn die scoorde, waarbij de laatste op aangeven van Noud.

Daarna hield Daley de nul door een prachtige duik. Beetje show maar dat hoort erbij. Senn speelde een goede partij en bekroonde dat met de 3-0.

Mariënberg scoorde hun eerste goal van de dag door gerommel achterin. Jammer want zowel Teun als Stef lieten zien wat goed verdedigen is en dat slidings op kunstgras prima kunnen.

Pepijn maakte de 4-1 en daarna schoten beide teams een keer op de lat. De bal van Mariënberg viel van de lat op de rug van Daley en bleef gelukkig uit het doel. Noud probeerde het vanaf de zijlijn, maar ook daar was de lat spelbreker.

Het ging gelijk op, ondanks de tussenstand. Mariënberg scoorde daarna 2x, waarbij de laatste door een fraaie kopbal. Dat zien we nog niet zo vaak.

Rust bij een leuke pot voetbal. Het teken voor Teun en Daley om van shirtje te wisselen.

Joep Hogenkamp speelde een goede eerste 20 minuten en bevestigde dat met een doelpunt! Senn had als zo vaak goed gekeken en passte de bal naar Joep die dus de 5-3 maakte.

Daley scoorde nog de 6-4. Daarna floot Tijmen voor het einde van de 3e helft. Hij had echter beter voor het einde van de wedstrijd kunnen fluiten… Kort gezegd scoorde Mariënberg nog 5x in de laatste 10 minuten en FC Ommen niet. Het lag niet aan Teun dat we nog 5 tegendoelpunten kregen, want die deed er alles aan om ballen tegen te houden. Einduitslag 6-10. Helaas weer verloren.

Dank aan Joep en Stef die met ons mee wilden voetballen en lieten zien dat ze dat ook uitstekend kunnen.