Jelmar – Stein – Jozef

Wissels: Otmar, Stefan, Sven, Thijmen.

Afgelopen zatedag op hetzelfde sportpark 3 punten gepakt tegen Zwolsche Boys. Vandaag bij de buren proberen de punten mee naar huis te nemen. Het veld was al aanzienlijk beter. Enige kritische puntje was dat de verlichting niet goed werkte.

Eerste helft:
Die matige verlichting weerhield Fc Ommen er niet van om goed aan de wedstrijd te beginnen. Er werd zorgvuldig opgebouwd en we kwamen meerdere malen door goed combinatie spel tot aan het zestien meter gebied. Het resulteerde nog niet in kansen. ZAC bood weinig weerstand, ze  zakte in en lieten Fc Ommen het spel bepalen. Alertheid was geboden bij de lange ballen van ZAC maar verder dan een afstandsschot van 40 meter kwamen ze niet. In de 29e minuut kreeg FC Ommen 20 meter over de middenlijn een vrije trap. Noah bracht de bal voor de goal en Stein kopte de bal met uiterste precisie in de bovenhoek, de verdiende 0-1 stond op het score bord. Fc Ommen had de smaakt te pakken want 5 minuten later in de 34e minuut werd er een aanval opgezet over veel schijven en het eindstation was Dessalin op randje 16 die de bal met veel geviel in de linker onderhoek schoot. De keeper was kansloos en zo stond het 2-0. De resterende minuten van de eerste helft had FC Ommen de bal en stond ZAC met de kont tegen haar eigen 16 metergebied.

Rust: De thee was goed op temperatuur. De suiker moesten we er zelf bij bedenken. Alle clichés kwamen in de rust voorbij.We zijn er nog niet. De tegenstander zal anders uit de kleedkamer komen enz. Fc Ommen voegde wel daad bij zijn woord.

Tweede helft:
Fc Ommen begon de tweede helft opnieuw met verzorgt positiespel. Waardoor de score uitgebreid werd in de 49eminuut naar 3-0, opnieuw was het eindstation van de aanval Dessalin. ZAC zette in de tweede helft meer druk naar voren waardoor en meer ruimte kwam voor de aanvallers van FC Ommen. Op Randje zestien werd een steekbal gegeven op Twan, die 1 op 1 met de keeper van ZAC niet twijfelde en de bal keurig langs keeper tegen de touwen schoot. 60e minuut 0-4. ZAC kreeg vervolgens wat meer grip op de wedstrijd, kregen de eerste kleine kansjes. Minuut 67e ging het dan ook even mis de aanvaller van ZAC kon na een corner vrij gemakkelijk de 1-4 binnen koppen. Het spel van FC Ommen werd wat onverzorgder en gaf hierdoor enkele kansen weg. ZAC kreeg op de punt van de 16 meter een vrije trap die snoeihard in de korte hoek werd geschoten. Jorn pareerde tot tweemaal toe het schot waardoor er een geruststellende stand op het scorebord bleef staan. Een doorgebroken speler van ZAC werd nog vakkundig aan zijn shirtje getrokken wat een 1 op 1 met de keeper voorkwam maar wel een plakje kaas (gele kaart) opleverde. Al met al een goeie wedstrijden opnieuw 3 punten voor Fc Ommen, die na de rustperiode goed uit de startblokken zijn geschoten.

Aanstaande zaterdag 19-3-22 staat de derby tegen Dedemsvaart op het programma. Fc Ommen speelt thuis om 12.30 uur. Tot dan!