Assist: Niel Koggel

2e klasse C

2 april 2022 12:30

N. Daman

Nu we over de helft van de competitie zijn begint duidelijk te worden wie zich kan mengen in de strijd om de titel. Het is ongemeen spannend in de reserve 2e klasse waarbij FC Ommen, HHC, ASC’62, Oranje Nassau en AZSV als grootste kanshebbers worden gezien. Laatstgenoemde is de nummer 2 in de competitie en vandaag mocht FC Ommen de directe confrontatie met de heren uit Aalten aangaan. Met deze opstelling werd dit topaffiche gespeeld:

Stefan
Yannick – AJ – David – Wesley
Tom – Nick – Floris
Milan (75. Rick)– Niel - Wilmer

Gespannen koppies voorafgaand aan de wedstrijd verraadden al dat de mannen van Ommen de volle focus hadden. De eerste minuten van het duel bevestigden dit volledig. Vanaf het moment dat de leidsman met een ferme teug lucht voor het beginsignaal blies greep de FC de bezoekers bij de strot. Het leidde in de 3e minuut meteen tot een ziedend schot van Niel, die de keeper op zijn weg vond. De daaropvolgende corner had meer succes. Met een harde indraaiende trap op goal verraste Nick de doelman volledig. Het leek een exacte kopie op de goal van vorige week en het bracht FC Ommen een hele belangrijke voorsprong. 1-0! Dat april doet wat ‘ie wil, dat bleek ook in deze wedstrijd. De sneeuwvlokken en harde wind brachten het spel weinig goeds. Het spel was onrustig en chaotisch. FC Ommen vond het prima. Pas in 43e minuut was het AZSV dat voor het eerst bij de goal van Ommen kwam, maar een halve volley ging ver naast. De Ommenaren had weinig te vrezen van de Altenaren en met een minieme voorsprong werd de warme thee opgezocht.

Ook na de rust bleef het spel hectisch. De belangen van deze wedstrijd wogen voor beide teams zwaarder dan de wens om mooi voetbal te vertonen. FC Ommen had moeite om rust in het spel te houden, maar het lukte AZSV ondertussen ook niet om tot kansen te komen. In de 61e minuut wisten de Zwarte Parels er via een snelle combinatie gevaarlijk uit te komen. Niel behield uitstekend het overzicht en vond met een pass op maat Wilmer. Hij schoof de bal uiterst koelbloedig door de beentjes van de keeper. Het was 2-0 en De Zwarte Parels zaten op rozen. Was het de beslissing? Nee, want nog geen 10 minuten later was de spanning volledig terug, toen Wilmer zich met het verdedigen ging bemoeien en een aanvaller ongelukkig neerhaalde. De daaropvolgende penalty werd onberispelijk ingeschoten. De spanning was terug en AZSV begon nu echt aan te dringen. In de 94e minuut was daar nog dé kans waarvan je wist dat ‘ie komen ging. Een bal bleef hangen in de zestien en voor open goal werd het aluminium geraakt. FC Ommen dankte de lat en direct hierna werd er afgefloten.

Deze 2-1 overwinning is een ongekende opsteker voor de mannen van trainer Frankfort. Hiermee is een gat van vijf punten geslagen op de directe naaste belager. Maar de strijd is nog lang niet gestreden. De eerstvolgende pot is de lastige uitwedstrijd tegen ASC op dinsdagavond 12 april om 20:00. Komt dat zien!