FCO3: De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop

27 november 2021 14:30

Scheidsrechter

F.C. de Ronde

Onbekend

Niet wetende dat het de laatste wedstrijd voor de winterstop zou zijn begonnen de mannen van het 3e aan de thuiswedstrijd tegen Hattem 2. Een sterke tegenstander die met veel oud 1e spelers een bak aan ervaring leverden. Door de komt van Justin & Julian van het 2e begon FC Ommen de wedstijd in de volgende opstelling:
                                     Jorn
          Justin    Maurice    Nout      Olaf
                                Dessalin
          Stein                                    Twan
   Wessel                Julian             Stefan

12:30 werd er afgetrapt op het sportpark in Ommen en de mannen van het 3e begonnen direct goed aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en dat leidde ook tot de nodige kansen, helaas werden deze niet afgemaakt. Wat opviel was dat ondanks de leeftijd van onze tegenstanders ze toch ontzettend konden voetballen. Dit snelle combinatievoetbal van Hattem leidde dan ook tot de snelle 0-1 voorsprong. Door simpelweg slimmer te spelen waande de aanvallers van Hattem zich door onze verdediging en konden ze doormiddel van een droog schot in de korte hoek onze keeper verassen. Het was zeker een wake up call want de mannen van het 3e wisten dat ze niet zomaar hier de overwinning zouden krijgen. FC Ommen trapte opnieuw af en doordat Hattem FC Ommen steeds goed vastzette tijdens het opbouwen konden de mannen van het 3e niet via de controlerende middenvelder Dessalin opbouwen, het moest dus via een andere weg namelijk de lange bal en de 2e bal winnen. Helaas is dat niet het sterkste punt van het 3e en dus won Hattem vaak het duel. Door een snelle counter van Hattem kregen ze via een goede redding van onze keeper een corner. Deze corner werd ook het kant punt van de wedstrijd.  Hattem scoorde namelijk uit deze corner door simpelweg attenter te zijn op de bal die bij de 2e paal viel. 0-2 voor Hattem in de 25e minuut. Hierna ging het snel. Hattem vloog letterlijk over FC Ommen heen en voor we het wisten kregen we er weer 1 om de oren. Gelukkig was het hierna rust en tijd om orde op zaken te zetten.

Het doel in de rust was om de schade te beperken en waar mogelijk via counters eruit te komen.

De 2e helft begon FC Ommen goed en agressief. Ze zetten Hattem vast tijdens de opbouw en dit resulteerde ook in fouten in de opbouw waardoor Ommen de aanval kon openen. Helaas werden de kansen niet afgemaakt waardoor Hattem nog steeds op een voorsprong stond. Ondanks de druk van Ommen kon Hattem er toch uitkomen. Via een lange bal kwam de bal bij de rechtsbuiten. Hij gaf de bal strak voor het goal en de spits raakte de bal geweldig en schoot deze vervolgens verwoesten in de kruising. Een wereldgoal waar je simpelweg niks aan kan doen. Hierna kwamen er over en weer nog wel kansen maar het was duidelijk, Hattem is de beste tegenstander tot nu toe en een gewaardig team voor het kampioenschap. Na nog een tijd rond te hebben gespeeld floot de scheids Chris de Ronde af voor het einde van de wedstijd.
Vanwege de nieuwe aangescherpte maatregelen was dit helaas ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks een verloren pot hebben de mannen van het 3e na de wedstrijd ontzettend gezellig gegeten met de begeleiding bij het wereldrestaurant als eerste teamuitje van het jaar. Hopelijk mogen we snel weer trainen en voetballen en hopelijk mogen jullie ons snel weer aanmoedigen langs de lijn.

Gemaakt door :Dessalin Kampman