2e klasse C

12 maart 2022 14:30

G.M. de Lange

Sportpark Westbroek - Vandaag stond de Zwolsche Athletische Club oftewel ZAC op het programma. Aan de ranglijst te zien, zou dit voor Ommen een mooie pot kunnen worden. De blauw-witten uit Zwolle staan 9dein de competitie. Bij Ommen waren er nogal wat wisselingen in de opstelling vanwege een aantal coronabesmettingen. De ploeg werd daarom aangevuld met speelsters van dames 2 en meiden onder 19.

Om half 3 maakte M. de Lange zijn debuut in het vrouwenvoetbal. Hij verving vandaag onze referee H.Bakker. De intrinsieke motivatie voor het stokje van Bakker overnemen was een gratis biertje na de wedstrijd. Maar eerst nog even op het fluitje blazen i.p.v. in het zacje.

De wedstrijd begon zoals we eigenlijk een stempel op de hele wedstrijd kunnen drukken, rommelig. Een ingooi hier een ingooi daar, bal halen en hervatten. Hoewel Ommen veel balbezit had, was het tempo te laag om zac kapot te spelen. De kansen waren daarom ook spaarzaam en Ommen had de tegenstander niet in de zac.

Pas nadat er 35 minuten waren verstreken kwam Ommen tot een echte kans. Luna dribbelde richting de zestien, stuurde een paar speelster het bos in en schoot raak 1-0. Tien minuten later vond M.de Lange het welletjes en floot voor de rust.

In de tweede helft werd het gaspedaal niet veel verder ingetrapt. Ommen probeerde eruit te komen door Inez in de punt te vinden en vervolgens de bal te verleggen naar de buitenkanten waar Robin en Liset stonden. Dit luktte een aantal keer, maar echt gevaarlijke kansen werden er niet gecreëerd. Ommen zat in zac en as en met nog tien minuten op de klok te gaan werd het overleven om een overwinning over de streep te trekken.

Zac kreeg in de slotfase vaker de bal en wist een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Pascal te komen. In de 88steminuut werd er een duit in het zacje gedaan. Zac wist de bal in het net te krijgen en bracht de eindstand op 1-1. Flinke domper. Ommen was niet scherp genoeg en miste de spirit om over zac heen te walsen.  Op naar volgende week met een nieuwe kans om richting de top 3 te klimmen in de tweede klasse C.

Aankomende zaterdag speelt vrouwen 1 om half 3 uit in Apeldoorn tegen ZVV'56 vrouwen 1