F.C. de Ronde

Onbekend

Kansen genoeg in de 1e competitiewedstrijd maar het mocht niet baten.

Het was weer zaterdag dus dat betekende weer matchday!

Met een goed gevulde selectie begon FC Ommen 3 aan de wedstrijdbespreking. Na uitgebreide analyse en een sterk strijdplan liep het team gezamenlijk naar het hoofdveld om te gaan omkleden. Terwijl de O17-1 nog bezig waren met hun wedstrijd was Fc Ommen 3 al aan het omkleden. Na 10 minuten floot de scheids af, we mochten beginnen aan de warming up. FC Ommen 3 ging niet scherp de warming up in en dat was ook af te lezen aan de gezichten van de spelers. Na een peptalk van de trainer kreeg de ploeg wel weer energie en gingen ze met gezonde spanning de wedstrijd tegemoet.  FC Ommen begonnen de wedstrijd trouwens in de volgende opstelling.

helft
12:30 Be Quick trapte af, FC Ommen begon direct met druk zetten en veroverde de bal direct weer terug. Door rustig rond te spelen was direct te zien dat FC Ommen de overhand zou nemen in de wedstrijd. Door de bal snel rond te spelen kregen we direct ook al een aantal 100% kansen. Helaas werden deze voor de goal nog niet benut.

Multitasking
Multitasking?

Be Quick had de eerste 20 minuten niks in te brengen totdat FC Ommen de fout in ging tijdens de opbouw. Doordat FC Ommen graag de voetballende oplossing wil zoeken speelden we achter in de bal rond om daarna het middenveld te zoeken. Door een verkeerde pass van achteruit het middenveld in kon Be Quick de bal afpakken en door hun ervarenheid schoten ze de bal snel over onze keeper heen. Daar stonden we dan, hele tijd aan het domineren maar wel in de 22e minuut achter staan met 0-1. Dat was overig ook de ruststand.

2e helft
In de kleedkamer was er trouwens geen sprake van wie de betere partij was. Overduidelijk was FC Ommen de betere en dat moesten we ook vasthouden. Zo ging FC Ommen ook de 2e helft in, zolang ze de bal rond bleven spelen viel de gelijkmaker vanzelf. De trainer besloot om dezelfde 11 te laten staan en dus werden er geen wissels door gevoerd. Het was overduidelijk te zien dat FC Ommen de moed niet had opgegeven want gelijk na rust kwamen ze op gelijke hoogte. Door een fout van achteruit kreeg onze spits de bal in zijn voeten en hij aarzelde niet. Balletje breed en hij zette direct Stein 1 op 1 met het doel. Natuurlijk maakte Stein deze bal af en zo kwam FC Ommen in de 50e minuut op een gelijke hoogte.

Koppositie voor Stein
Het wedstrijdbeeld was duidelijk, vol op de aanval en deze wedstrijd domineren en winnen. In de praktijk gebeurde het daadwerkelijk alleen de kansen werden maar niet afgemaakt. Bij Be Quick waren ook ontzettend veel spelers vermoeid dus je zou denken dat FC Ommen er dan juist overheen zou klappen maar dat gebeurde niet. Ondertussen ging FC Ommen wisselen, in de 55e minuut kwam Twan erin en ging Maarten eruit.

Moment net voordat Wessel voor de zoveelste keer door een tegenstander werd "gelanceerd". Dit keer door een ietwat molliger dubbelganger van "Sjonnie" Bangma.

FC Ommen kreeg weer ontzettend veel kansen maar ze gingen er maar niet in. Er werd nog een wissel toegepast. Sven kwam erin en Marcel ging eruit. Omdat ze geen wissels overhadden ging Be Quick ondertussen met 10 man verder. Ook nu kreeg FC Ommen ontzettend veel kansen alleen weer werden ze niet afgemaakt. De tijd begon te tikken en daarom kwam Thijmen in de 82e minuut erin voor Stein. Met de scherpte van Thijmen voorin mocht het helaas ook niet baten en zo speelde FC Ommen 3 gelijk tegen Be Quick’28 3.

Twan krijgt en passant nog wat tactische tips van de "grens"". Hij krabt zich eens achter het oor.... :)