The week after…. - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

The week after….

The week after….

FC Ommen 9

2 - 5

DETO 6

Edwin Boezelman (afstandschot)
Robert Wermink (vrije trap)

Competitie

6e klasse 36

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

M. Smit

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Na de glansrijke overwinning van vorige week in Gramsbergen in de derde helft was het voor de leiding zaak om de mannen van het negende weer gemotiveerd te laten starten tegen het 6e van DETO.

Maar eerst even terug naar vorige week, althans de gecensureerde versie daarvan. Een gedenkwaardige middag en avond in meerdere opzichten:

 • Dit seizoen nog niet eerder zoveel aanwezigen. Bovendien allemaal op tijd aangemeld, dus helaas ditmaal geen boetes.
 • Wederom zeer, zeer, zeer goed georganiseerd door de beste feestcommissie dat een team zich kan wensen. Inclusief thuisbrengservice van de shirtjestas. Complimenten daarvoor!
 • Han die zoals overal bekenden tegenkomt. Dit keer geen concertgangers, maar toeschouwers van de Lichtstadloop – editie 2022. Z’n licht grijzende haardos valt toch altijd weer op in de kopgroep van overwegend jonge Keniaanse deelnemers.
 • Ouderwetse bierglazen en platte gehaktballen in de kantine, waar vind je ze nog.
 • Keurige beenhammetjes en schnitzels bij Spoor 7 te Ommen. Herman werd gevraagd of ie dat vaker doet ‘zo met z’n 14 kleinkinderen op stap’…
 • Prima opkomst bij de after-party in De Herberg. Waarbij de jonkies uiteindelijk het onderspit moesten delven ten opzichte van de oudjes. Hier stond Mark overigens niet buitenspel.
 •  

Er werd gedurende de werkweek met weemoed en melancholie teruggekeken, maar gelukkig kwam al op dinsdag een opbeurend bericht van Remco op de app: 3 december een zangeres in de kantine van Gramsbergen. Laten we nou net die zaterdag wederom uit tegen een team uit de Lichtstad spelen… De eerste treintickets zijn al geboekt!

Nog meer opbeurend nieuws kwam er van Herben: de oliebollenkraam bij de AH werd vastgelegd op de gevoelige digitale plaat. Ditmaal zonder de ambu van Dokter en daarmee een unieke foto!

Vanaf woensdag ging het vizier op zaterdag. Te beginnen met het gebruikelijke aanvullen van de boetepot vanwege te late aan- of afmelding op de Voetbal.nl app. Ditmaal Colin, Robin en Han ‘de blanke Keniaan’ Kleinjan. Daar werd overigens nog even fijntjes aan toegevoegd dat de leiding het veranderen van de aanwezigheid na de deadline niet op prijs stelt. Daarmee staat de teller deze week op een keurige 8 Euro.

Op zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd het hoogtepunt van deze week: de polo’s voor de derde helft zijn binnen! Met als trotse sponsor: Profile Heuver. Deze firma zocht nog een sponsorwaardig team naast HHC 1 en kwam logischerwijs bij het negende van FC Ommen uit. Hulde aan de veurzitter, dank! Een foto volgt spoedig. Miny van onze TOP kledingcommissie verzorgde nog even de wasvoorschriften: binnenstebuiten en de eerste keer apart!

Aanvullend hierop gaat het gerucht dat Colin zijn werkgever heeft gevraagd voor het sponsoren van tassen. Daar waar Ard Veurink normaal niet zo uitgesproken is, kon ie het nu niet laten om op te merken dit toch wel Frij link te vinden.

En dan nu de hoogtepunten van de pot tegen DETO 6:

 • 1-0 Edwin; prachtig afstandsschot.
 • 1-5 Uw verslaggever; keurige kopbal, onhoudbaar voor Remco.
 • 2-5 Robert; mooie geplaatste vrije trap.
 • Verder 4 dito DETO goals van de winnaar van de Lichtstadloop editie 2022 die ook vandaag te snel was voor Han. Overigens geen schande.
 • Prima coaching in de tweede helft van William.
 • Martin, Douwe, Wesley en Ilja: bedankt voor het meespelen!
 • Speciale dank aan onze trouwe toeschouwers uit Emmeloord, fijn dat jullie er waren!
 • Een prachtige Flevo Boys sjaal voor onze one-and-only Herman.


Na de wedstrijd keurige groene versnaperingen (met koelelementen!) van Michel in de kleedkamer. Daarmee was het contrast klein met de temperatuur van de douches, waar we ons redelijk groen en geel aan geërgerd hebben. Maar er schijnt de komende week gelukkig een groene oplossing voor te komen!

In de kantine de gebruikelijke bitterballen. Ditmaal een extra portie aangezien Han nog niet was uitgeraasd en ook de andere tafels voorzag van bitterballen, wat droevige blikken opriep bij Remco. Het dragen van de polo’s in de derde helft was nog wat wisselend. Verschillende versies waren er te zien. Onder de trui, over de trui en excuses van Michel over de maatvoering: dezelfde maat als Quak was toch wat te optimistisch…

Verder nog wat ongepaste en schandalige opmerkingen over de vrijwillige werkzaamheden die good-old Jan Sap uitvoerde deze middag: ‘wordt ook wel tijd dat ie wat terug doet voor de vereniging’ werd er schaamteloos opgetekend. Ook deze week thuisbrengservice voor de shirtjestas, wat een mooie boete voor Edwin oplevert. Verder nog de conclusie dat de appel soms toch wat verder van de boom valt: Douwe met serieuze kramp. En tot slot de constatering dat het kopiëren van de levensstijl van Han voor een aantal onder ons maatje XL oplevert, mogelijk dat een meer zuidelijke afkomst toch een rol speelt.

Volgende week, the week after after, komt Den Ham 5 op bezoek! U bent van harte uitgenodigd!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!