Tevredenheid ondanks verlies ... - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Tevredenheid ondanks verlies ...

Tevredenheid ondanks verlies ...

FC Ommen 9

0 - 1

Den Ham 5

Competitie

6e klasse 36

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

M. Smit

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Zaterdag 12 november, het klinkt als een koude gurige dag. En hoewel ’s ochtends het geluid van ruitenkrabbers over het ijs op de autoruiten door de straten van Ommen klonk, verscheen de zon al snel in het prachtige stadje aan de Vecht. Op deze prachtige helderblauwe dag (niet te verwarren met het nummer Blauwe dag van Susan en Freek) mocht FC Ommen ut nieuwe 9e de wei weer in (op het prachtige veld 5) om het op te nemen tegen Den Ham 5. In de kleedkamer vonden er al een paar opmerkelijke dingen plaats. Zo trok Remco, onze hooligan, het keepersshirt aan, liet Collin alvast zien dat hij oliebollen bij zich had als snack bij het bier na de wedstrijd en gaf Babe een speech. Die speech was niet geheel onbelangrijk. Wermink noemde hier namelijk dat we het veld compact moeten houden, dat we geen ruimtes mogen weggeven, en dat we goed mee moeten kantelen wanneer de bal aan de andere kant van het veld is. Deze speech wierp z’n vruchten af in de wedstrijd, waarin we heel sterk begonnen en dat ook heel lang hebben vastgehouden. Den Ham, die 6e stond voor de wedstrijd en momenteel 4e staat in de competitie was voor ons een geduchte tegenstander. Dit betekende dat we volle bak moesten, veel rust moesten houden en inderdaad geen ruimte mochten weggeven. Die inzet was heel goed te zien in het veld, en kijken wij tevreden op terug. Toch hebben wij helaas in de 2e helft één doelpunt tegen gekregen uit een goed uitgespeelde counter, waarmee ook de eindstand werd bepaald: 0-1. Onze voorste linie kon geen indruk maken op de verdedigende linie van Den Ham en wist niet tot scoren te komen. Op de bank zat een bekende voetbalanalist genaamd Bultje die de wedstrijd kort heeft samengevat als volgt:

We hebben langs de kant wel genoten van de inzet, werklust, strijd op elke meter, de 2 even goede keepers Remco en Edje (de één kan het zelfs zonder duiken🙌🏻), de ogenschijnlijk moeiteloze controle van Marcel over de wedstrijd (zelfs over de grensrechters🟥), het stiftje van Herman😮, de soeverein heersende knapste 50+er uit Ommen als centrale verdediger (ons Han), de diepgang van Jan-Henk als middenvelder, de draaiende kont van Grondman🍑, de (soms net 1 teveel) dribbels van Quak, Mathijs en Babe, de onverzettelijkheid van Niek op rechts💪🏻, Colin...vandaag dan vooral als vlagger, het chagrijn van de 'medisch' maar nog niet wedstrijdfitte coach bij de 0-1🤬😄, de valtechnieken van de nu al wat vermoeide Laurens (en dan moet ie nog 30 worden), de interesse van Robin in de rust naar mij👂🏼, (die daardoor de tactische afspraken in de kleedkamer vergat en dat werd direct na rust zichtbaar🙈), de af en toe best wel aangename solo’s van gastspeler Jeroen en de nr.20 van Den Ham die als een echte 'modelprof' (Memphis achtig afgetraind, het haar strak in de plooi, kousen op de perfecte hoogte, schoentjes gelakt) bij de amateurs meedeed..dan vergeet ik er vast nog paar...jammer dat we voorin net te weinig fortuin hadden om de in onze ogen verdiende gelijkmaker te produceren. Het wachten is op onze enige echte 'Riquelme' 0.1' Hans🏃🏼‍♂️, die de belofte deed in februari 2023 weer topfit te zijn (wij verwachten zelf dat dit nog weleens feb. 2024 kan gaan worden...🤷🏼‍♂️). Wordt vervolgt...volgende week gaan we thuis DKB3 onder ons houden met dezelfde mentaliteit als vandaag💪🏻

Een prachtige analyse naar onze mening, en hiermee wil ik dit verslag dan ook afsluiten. Volgende week is DKB 3 aan de beurt om voor de broek te krijgen met daarna natuurlijk weer de geweldige loopacties in de kantine in de derde helft. Komt allen! Veld 5 Sportpark Westbroek te Ommen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!