Speelronde 10: Oranje Nassau – F.C. Ommen

Scheidsrechter: E. Ulukan

Locatie: Almelo

Stadion: Erve Asito

Het was zaterdag 3 december, 2 uur en er werd afgetrapt vanuit het Erve Asito in Almelo. De mannen uit Ommen hadden de eer om in het stadion van Heracles te spelen. De reden hiervoor was omdat er geen veld vrij was en het Nederlands elftal om 4 uur moest voetballen.

FC Ommen werd gelijk al vanaf het begin van de wedstrijd onder druk gezet door ON. ON zette het helemaal vast bij de opbouw en ze begonnen sterk. Ondanks dat wist Ommen de bal in het begin van de wedstrijd nog wel snel te verplaatsen en dit leidde tot een goede aanval. Ruben krijgt de bal terug van Kian en steekt vervolgens Teun 1 op 1. Een verdediger van ON werpt zich nog net voor de bal. Dylan pikt de bal op en schuift hem in de hoek (0-1).

Na de 0-1 was het bij beide teams erg slordig. Er werd door beide kanten veel balverlies geleden en het was onnauwkeurig. Wel werd er door Ommen goed druk gezet over de linkerkant waardoor er veel ballen gewonnen werden. Na ongeveer 25 minuten draaide het een beetje de kant van Oranje Nassau op en zij kregen veel kansen. Er werd veel te weinig mee gedaan door ON en hierdoor bleef Ommen op voorsprong. Na een half uur gespeeld te hebben verloor FC Ommen de bal op het middenveld en kwam er een counter. Er werd slecht uitverdedigd en geen druk op de bal gezet door Ommen. ON miste dit keer niet en de score werd 1-1, niet onterecht.

Er moest voor Ommen echt een tandje bij en dit gebeurde gelukkig ook. Vlak na de 1-1 was er een goede actie van Tim die vanaf de middellijn naar het strafschopgebied dribbelde en daar vervolgens onderuit gehaald werd. De overtreding werd gemaakt door de nummer 10 van ON die overigens al geel had en eigenlijk van het veld gestuurd had moeten worden, maar de scheidsrechter liet hem er goed vanaf komen.
Tim eiste de penalty zelf op. De bal werd niet goed ingeschoten en de keeper pakte de penalty. Ook de rebound ging er niet in, maar de tweede rebound kwam voor de voeten van Koen en die schoot de bal wel raak (1-2).

Na de 1-2 had ON nog wat kleine kansjes maar dit werd onschadelijk gemaakt door Ommen die het tot rust prima vasthielden.

Rust (1-2)

De tweede helft ging van start en Ommen besloot in de rust om met 5 achterop te voetballen en zo de 1-2 vast te houden. ON was dreigender en zette net als in de eerste helft hoge druk. Ommen bouwde niet op, maar speelden lange ballen. De duels en de tweede ballen werden verloren door Ommen en zo was het begin van de tweede helft voor ON.
Er werd slordig uitverdedigd door Ommen en dit werd meteen, 5 minuten na rust, afgestraft door ON (2-2). Een mooi schot op randje 16 waar de keeper geen antwoord op had.

Dit was even schrikken voor Ommen, omdat ze zoals gezegd besloten hadden om met een mannetje meer achterop te voetballen. Na de 2-2 ging het gelijk op. De afstand tussen de linies werden steeds groter wat er dus voor zorgde dat er meer tijd was en het veld erg groot werd. Er werden niet heel veel kansen meer gecreëerd vanuit beide teams. Na de vroege goal van ON in de tweede helft is er niet veel meer gebeurd en hierdoor bleef de stand 2-2. Na afloop van de wedstijd mag je wel zeggen dat het een terechte uitslag is.

Eindstand: 2-2