Be Quick '28 VR2

1e klasse B

8 april 2023 14:30

T.A.J ter Horst

Sportpark Westbroek –  Het is de vrouwen van Ommen niet gelukt om de ongeslagen reeks na de winterstop te behouden. Op een strak gestreken veld 1 werd er zaterdag 8 april met 1-5 verloren van Be Quick vr2.

Om half 3 werd er op sportpark Westbroek afgetrapt onder leiding van referee ter Horst. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog even tijd voor een teamfoto momentje waar achteraf de welbekende ‘curtain bangs’ omhoog rezen in de paardenstaart. Windvlaag op een verkeerd moment zullen we maar zeggen. Voor de foto verwijs ik u door naar de website www.gruble.smugsmug.com.

De zwarte veulens waren in de eerste helft de betere partij waarbij er werd gewerkt (en gerend) als paarden. Samen druk zetten, samen onderscheppen en samen opbouwen. Er werd bij vlagen ook echt leuk gevoetbald wat vlak voor rust resulteerde in een 1-0 voorsprong. Tanja schoot in eerste instantie op de lat (snicker is binnen), maar wist de bal uiteindelijk toch achter de keeper van Be Quick te krijgen waardoor Ommen met een voorsprong de rust in ging. Aan de rode koppies te zien, kwam de rust op het goede moment. Bijtanken met een glaasje ranja en op naar de tweede helft om de voorsprong te behouden en/of uit te breiden.

Na de rust was het helaas BQ dat toe sloeg. Ommen liet een paar mooie kansen op de 2-0 liggen waar Be Quick het vanaf de 70steminuut op de heupen kreeg. Het mag misschien geen excuus zijn, maar met de wissels van Be Quick vr1 werd de ploeg uit Zwolle een stuk sterker. De 1-1 viel dan ook snel na een paar wisselmomenten. Ommen werd wat onzeker en het lukte niet meer om gevaarlijk te worden voor het doel van BQ.  Met nog een ruim kwartier op de klok van Ter Horst zette BQ de brommer aan en schoot er maar liefst vier goals in. De zwarte veulens verdedigden met man en macht om de schade te beperken. De Topklasse bleek helaas toch te sterk voor Ommen ;) Eindstand 1-5…

Niet bij de pakken neerzitten en doorgaan. Zaterdag 15 april speelt vrouwen 1 een uitwedstrijd in Hoogeveen tegen HZVV. Spannende competitie waarbij de nummer 4 t/m nummer 7 evenveel punten hebben. Om 15:00 wordt er afgetrapt op sportpark Bentinckspark. Tot dan!