Briefje aan Mark ... - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Briefje aan Mark ...

Briefje aan Mark ...

FC Ommen 9

3 - 0

HHC Hardenberg 17

Competitie

6e klasse 36

Datum

4 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

M. Smit

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

He Mark,

Terwijl t'9e wss z'n laatste biertje opzuipt (van de vroege avond dan hè), nagenietend van de 3-0 overwinning op het ' 17e' team uut Hardenberg, zal ik proberen te beschrijven wat ik vanmiddag heb gezien.

De middag begon voor mij allemaal al om 13:30 met de eerste helft van Manchester City - Newcastle, daarna zag ik om 14:30 de eerste loopacties van Fc Ommen 9. Je snapt, dat was een tandje terugschakelen. Alsof je met een Ferrari op de Duitse autobahn met 220 speed, naar een tourritje gaat met je Oma op een landweggetje ergens in Giethem. Je begrijpt, dat was eventjes wennen. Maar toen ik eenmaal was bijgeschakeld, leerde ik dat je bij een rustig tourritje ook veel meer ziet van de omgeving🙂.

Wat allereerst opviel in die directe omgeving was dat de tegenstander de warming-up zeer serieus nam. Verder viel me op dat t'9e het eerste kwartier veel moeite had om 'er doorheen te voetballen'. Dat probeerden ze wel frequent, terwijl de zéér goed bezette bank toch al snel zag dat je bij deze tegenstander er juist beter 'omheen' kan voetballen.

De eerste die dat doorhad was, wie anders dan, de man met de meeste hersenen van 9e: Kapitein Rob.  Met een afgemeten voorzet gaf de 'op dat moment' zichzelf als rechtsbuiten gepositioneerde centrale verdediger de bal op zijn broer, die springend op een Bep Bakhuis-achtige (voor de jongeren google maar, ik ga het niet uitleggen) wijze het hoofd tegen de bal aan plante en zo de verlossende 1-0 maakte. Niet dat dit op een Beppie Bakhuis-achtige wijze hoefde, maar dat terzijde. Voor het vermaak van het in grote getale aanwezige publiek was het wel smullen! Na de 1-0 ging het spel wat heen-en-weer, met de nadruk op heen-en-weer, hoewel 't 9e duidelijk de controle had. Je zag dat Edwin bijv. nu de tijd had om met zijn gouden linker te zorgen voor heerlijke pass-trappen achter de rechterkant van de HHC-verdediging. Laurens of Han sprinten telkens als een paard🐎💨 mét, en af en toe zonder oogkleppen, achter al die dieptepassen aan, zonder al te veel succes overigens. Dit kwam niet omdat Han die ochtend al een kilometertje of wat achter de kiezen had🏃🏼‍♂️, of dat Laurens niet meer de snelste in het team zou zijn, maar vooral omdat t'9e vergat dat hun centrale rechter de snelste 'HHC-speler' was met rugnummer 8, die als enige wel het ferrari (of RedBull)-tempo had en zo elke aanval over links onschadelijk maakte. Gelukkig was, Quak, de op 2na slimste van de ploeg🧠, zo verstandig om het daarom, net als Rob weer door de lucht te zoeken. Wat resulteerde in de 2-0 door opnieuw een kopdoelpunt van de jongste Meulenkamp. Dit keer liet hij het 'beppie bakhuis-achtige' achterwege, tot verdriet van het publiek. Wel was de wedstrijd vanaf dat moment gespeeld. We kregen op de bank ook niet echt het gevoel dat 'de oranjen' nog achter onze laatste linie zouden doordringen. Remco kreeg daarom helaas nauwelijks kans om zich te onderscheiden👐🏼, met de nieuwe keeper concurrent in de selectie. De laatste 20 minuten waren de boys van Harspik zo 'aanwezig' in de dug-out, dat we drukker waren met de heropvoeding, dan te zien hoe t'9e in die fase waarschijnlijk oogstrelend flitsend voetbal speelde over meerdere schijven, met veel positiewisselingen, contrakant-aanvallen, goed gebruikmakend van de halfspaces, progressieve binnendruk uitoefende op de backs, waaiervormende zone-verdediging toepaste en de tactische flexibeliteit had om tussen 4-3-3; 3-4-3; 4-2-3-1; 3-3-4; 3-5-2 en 3-2-4-1te schakelen. Maar goed dat hebben we dus allemaal gemist🤔

De tweede helft werden vedettes zoals Rob, Niek en Colin gespaard na bewezen diensten, maar mochten de frisse beentjes van vedettes zoals Hans, Kjeld en Holly hun opwachting maken. De verwachtingen waren hooggespannen, sommigen dachten zelfs aan PEC-achtig dubbele cijfer uitslagen...maar daarvoor was de tegenstand toch wat te 'pittig'. Overigens mooi om te zien dat het met de beleving van de vedettes wel goed zat. Zo begreep Colin zijn wissel absoluut niet na zo'n puike 1e helft🤯, en zocht al snel naar manieren om de (inval)coaches op andere gedachtes te brengen. Binnen 5 minuten was dat al gelukt. Met heuze statistische excel-sheet bewijzen📊, kon Colin, zonder goede advocaat zijn eigen verdediging aanvoeren door erop te wijzen dat hij maar 58% van de wedstrijden had gevoetbald, bijna net zo weinig dan William (51%) terwijl de kids van Harspik nog niet zo oud zijn dat ze een fitte 'Bultje' in't echt hebben zien voetballen.

Toen Colin zelfs bewijzen aanleverde dat Mathijs maar liefst 91% had gespeeld, was 'de gehele bank' om, en de wissel Mathijs voor Colin binnen 3-minuten geregeld. Overigens duurde het nog zo'n 38minuten voordat Colin zijn positie in het veld ook daadwerkelijk had gevonden🙄.

In de periode dat Colin bezig was om zijn positie te vinden, gebeurde er van alles. Sappie liep bijv. de hele tijd met de bal voor de dug-out de kids van Haspik te pielen, wij dachten in eerste instantie dat hij indruk wilde maken met zijn technische kwaliteiten op de 'invalcoach' (die van 51% voetbaldeelname) en zo zijn voetbalpensioen zou kunnen uitstellen, maar later bleek, toen hij zélfs allerlei schaatsuitslagen⛸️ met de bank ging delen, dat hij zich vooral wat verveelde met van wat hij zag.

Verder liet de oudste jongste van Harspik zien best kijk op het spelletje te hebben. De corners vond hij bijv. net zo slecht als die van Feyenoord ("maar 1 op de 25 gaat erin..grrr") en z'n vader vergeleek hij o.a. met een "Kokcü die over de bal struikelde tegen Heerenveen". Hij was trouwens wel positief over zichzelf. Zo zag hij zichzelf bijv. later bijv. wél in het 1e voetballen, in tegenstelling tot wat er voor hem liep :D. Hij had zo mee kunnen doen aan het programma 'praatjesmakers'🗣️.

Ondertussen konden we, terwijl de praatjesmakers wat snoep🍬 achter de kiezen hadden en kijkend tussen 'pielen van Sappie' voor de dugout door, nog net zien dat Holly het 'egoistische' van de spits nog niet verleerd was, want na een paar ego-missers en wat 'buitenkantvoetballetjes' waar Rob niet zo van is, zo bleek op de bank, was het dat toch na 20minuten raak voor deze 'Filippo Inzagi'-achtige spits, met een mooie knal achter de keeper (zie doelpunt in de app als bewijs📽️), die daarmee zijn, je hoort het goed: ZESTIGSTE tegentreffer over 2022/2023 uit het net mocht vissen🎣.

Al verwacht ik niet dat deze keeper er een biertje minder om drinkt....🙄. Want het moet gezegd worden dat de HHC 17 boys knap omgaan met elke tegengoal, geen gezucht, geen wanklank, geen verdriet, niets van dat, ook geen boosheid tegen elkaar, maar meer, ja hoe zou je het zeggen vooral...gelatenheid. Of dit nu iets goeds is of juist niet vragen we ons nog af:/. Maar het zorgt i.i.g. voor dat ze positief, opgewekt de draad weer oppakken. Echt een prettig, positief en vriendelijk team op tegen te spelen! 👏🏼👏🏼

Na de 3-0 werden 'de oranjen' voor verdere afstraffing gespaard door t 9e. O.a. Holly (schot), Hans (schot), de inmiddels in de spits belande Colin (subtiel buitenkantvoet wegdraaiend), Rob (met de rug:/ en koppend) maakten het niet erger dan 3-0. Vervolgens deed de invalcoach zijn belangrijkste zet van de middag door de moegestreden Han met minimaal 37 'high intensity sprints' 5minuten voor het einde nog snel naar de kant te halen🔁. De geschiedenis van vorige week leert dat het mét hem in het veld op het einde nog makkelijk 3-3 zou kunnen worden. Maar door deze hele slimme zet, én het feit dat de wederom prima leidende Marcel ging WK-achtige blessuretijd toevoegde, bleef het uiteindelijk bij 3-0.

Dat laatste zorgde voor een enorme vreugde explosie💥 bij Remco, door over alle velden te horen was. Hij had immers de NUL gehouden! en gaat er hiermee vanuit zijn basisplek te hebben behouden.

Na afloop genoten de boys van wat piraten-achtige lawaai in de kleedkamer (kun je horen in de teamapp) i.c.m. wat goudgele rakkers.

Volgende week neem ik aan dat we je weer aan de linkerkant mogen zien razen. Voor nu goed weekend Mark! 🙋‍♂️

Aldus de 51% voetballer / invalcoach

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!