9 november 2023 20:15

Sportpark Woltingeslag

Opstelling FC Ommen 1

Met de gestaakte competitiewedstrijd tegen Vitesse '63, waarvan het restant nog definitief moet worden ingepland, achter de rug is FC Ommen 1 vrijgeloot in speelronde 7 vanwege het oneven aantal teams in de 3e klasse D. Derhalve oefende het afgelopen donderdagavond om 20.15 uur in Zuidwolde tegen ZZVV dat eveneens vrijgeloot was in de 2e klasse H.

In het eerste seizoen van FC Ommen (2021-2022) was ZZVV nog competitiegenoot van FC Ommen en wist de ploeg uit Zuidwolde tweemaal nipt te winnen van de Ommenaren. Bovendien eindigde ZZVV destijds als tweede in de competitie waar FC Ommen de vijfde plek bemachtigde. De nacompetitie van dat seizoen werd door beide clubs niet beloond met een plek in de tweede klasse. Iets wat ZZVV afgelopen seizoen wel bereikte door overtuigend met dertien punten voorsprong kampioen te worden. De Drentse club doet het ook in de 2e klasse Oost uitstekend met een 3e plek (12 punten uit 6 wedstrijden). Kortom, een mooie test voor de ploeg van Mike Kelly.

Mike Kelly kon weer een beroep doen op Frank Merjenburgh die tegen Vitesse '63 geschorst was en bovendien bood deze oefenwedstrijd uitstekende mogelijkheden om andere jongens aan het werk te zien. De hoofdtrainer koos voor de volgende opstelling:

Opstelling: Bjorn Meijer, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Noah van Dorsten, Wesley Mulder (60. Jorn Hekman), Floris Mensinga (60. Maarten Bel), Robbert-Jan Hamberg (46. Tim Ribberink), Cas van Marum, Maarten Schoemaker (46. Rens van de Wolfshaar), Sydney Flim (46. Jesse de Lange)

Dat ZZVV momenteel derde staat in de tweede klasse viel direct af te lezen aan het wedstrijdbeeld. FC Ommen, dat competitiegenoten met grote regelmaat onder druk kan zetten, kreeg geen vat op het positiespel van achteruit van ZZVV. Werd de thuisploeg echt gevaarlijk? Nee, dat viel reuze mee. Met Bjorn Meijer ditmaal onder de lat had FC Ommen de zaakjes over het algemeen vrij goed voor elkaar. De kansen die ZZVV creëerde kwamen voort uit slordigheden in balbezit. Blij vlagen liet FC Ommen de bal ook vlot gaan en kon het onder de druk vandaan voetballen. Dat leverde dan ook gelijk een aantal kansen op. Waar ZZVV het naliet om te profiteren, was het Robbert-Jan Hamberg die na 19 minuten spelen een te korte terugspeelbal onderschepte, de doelman uitspeelde en de 0-1 op het bord zette. Het had ook zomaar 0-2 voor rust kunnen zijn, maar voordat Wesley Mulder de bal over de keeper heen wilde wippen werd hij uit balans gebracht.

Ook in de tweede helft zorgde FC Ommen ervoor dat het compact stond op eigen helft. ZZVV oefende meer druk uit op de defensie en wist ook enkele mogelijkheden te creëeren. De verdediging wilde echter niet capituleren en Meijer liet zien een verdienstelijk doelman te zijn. In de omschakeling kwam er steeds meer ruimte te liggen voor de rappe aanvallers van FC Ommen. Jesse de Lange schatte een fijne steekpass van Jorn Hekman op waarde en omspeelde de doelman, 0-2. Tim Ribberink trof uit een andere goede aanval nog de deklat en een aantal laatste passes vonden hun eindbestemming niet. FC Ommen hield echter de 0 en zo won het knap dit doordeweekse oefenduel van ZZVV.

11 DVC Dedemsvaart 1 5 4
12 DKB 1 5 1
13 FC Klazienaveen 1 5 0

De bij 3-2 gestaakte wedstrijd Vitesse ’63 - FC Ommen is niet in de stand meegenomen. Vooralsnog staan de laatste 11 minuten gepland om ingehaald te worden op zaterdag 16 december om 14.30 uur in Koekange.